Szappanos Blog
Ebben a blogcikkben körbejárjuk, a Frakcionált kókuszolaj és az MCT olaj közötti különbségeket. Mindenekelőtt fontos tudni azt, hogy mind a két olajat a kókuszolaj frakcionálásával állítják elő.
A Frakcionált kókuszolaj esetében az eredmény egy kókuszolajból származó termék, amelyben többféle típusú triglicerid található, ideértve a közepes, hosszú és rövid láncú triglicerideket is.
Az MCT olaj esetében az eredmény egy tiszta, közepes láncú trigliceridekből (MCT-k vagyis Medium-Chain Triglycerides) álló folyadék.
Szeretnéd környezetbarát módon és a káros vegyi anyagoktól mentesen ápolni bőrödet? A saját, otthon készített természetes szappan remek választás lehet számodra! Ebben a blogbejegyzésben egy könnyen elkészíthető szappanreceptet osztunk meg veled, amelynek minden összetevője természetes. Fedezd fel velünk a szappankészítés izgalmas világát, és készíts saját, egyedi illatú és hatású szappant otthon, amely tökéletesen illeszkedik az igényeidhez.
Hideg eljárással készült szappan:
A kézműves szappanok zsírfelesleggel készülnek (SF, super fat)
A magasabb SF értékű szappanok dúsabbak, érési idejük kicsit hosszabb legyen.
Általában a hideg eljárással készült termékeket 1 hónapig hagyjuk érni.
A blogsorozat első részében áttekintettük az elméleti alapokat; most pedig rátérünk az egyes olajok részletes bemutatására. Most a magolajok különleges világával ismerkedünk meg. Ahogy a nevük is sugallja, ezek az olajok a különböző növények magvaiból származnak. Talán mindenkinek egyértelmű, hogy a napraforgó olaj magolaj, de vajon sejtettétek-e, hogy a gránátalma magjából is kinyerhető olaj? Tekintsük most át együtt ezeket!
Szappankészítés alapanyagai: Olajok Bevezető
Elindítom a szappanalapanyagshop.hu blogját, amelyben elsőként a szappankészítés alapanyagairól fogok írni. A téma hosszúsága miatt több cikkre tagolom a témát:
- Olajok Bevezető
- Magolajok I. (argánolaj, babassu olaj, barnarizs olaj, csipkebogyómag olaj, dióolaj, frakcionált kókuszolaj, gránátalmamag olaj, jojoba olaj GOLDEN, napraforgó olaj)
- Magolajok II. (kendermagolaj, finomított kókuszolaj, szűz kókuszolaj, makadámdióolaj, mandulaolaj, Őszibarackmagolaj)
- Magolajok III. (pálmaolaj, pisztácia olaj, ricinus olaj, sárgabarackmag olaj, sárgarépamag olaj, szezámolaj, szilvamag olaj, szőlőmag olaj)
- Gyümölcshúsból és levélből készült olajok, Macerátumok (avokádó olaj, olíva olaj, olívapomace olaj, babérolaj, körömvirág kivonat, sárgarépa kivonat)